top of page
Search
  • Writer's picturePinka Koko

Jesen v skodelici (recept za pumpkin spice!)

Jesen je moj najljubšejši letni čas. Najlepši. Najboljše dišeči, Najbolj cartarst. In četudi za njim prihaja najbolj divji čas v življenju čokoladerja (vztrajam pri tem izrazu), sem jeseni morala letos nameniti prav poseben izdelek. Bombica z vročo čokolado. Ampak s posebnimi penicami.Penice so pripravljene s pirejem pečene buče in posebno mešanico začimb, ki je v zadnjih letih še posebej popularna v jesenskih mlečnih kavah velike ameriške verige, ki prodaja predvsem kave in tople napitke in jo tam imenujejo "pumpkin spice". Morda ste, če se redno sprehajate po internetih že kdaj zasledili ta izraz in se čudili za kaj majo vsi tak radi bučo v kavi? Ampak v resnici imajo radi to mešanico začimb, ki se odlično poda tako kavi, kot čokoladi, kot vsem mogočim sladicam. Po svoji sestavi je zelo podobna naši "mešanici za medenjake", ampak če bi radi sami preizkusili pumpkin spice, zmešajte tole:


2 veliki žlici mletega cimeta

1 žlica mletega suhega ingverja

½ žlice mletega muškatnega oreščka

½ žlice mletega zelenega kardamoma (to je moj dodatek, tak da ... ni treba če nočete)

½ žlice mletega pimenta

¼ žlica mletih kličkov

(dodate lahko čili, kajenski poper ali črni poper,če vam paše, da je stvar malo bolj pikantna)


Če vam je mešanica všeč vam priporočam peko bučine pite (ki je veliko boljša, kot zveni njeno ime) ali "cinnamon buns", ampak s tole mešanico, ne zgolj s cimetom. Morda, če bom mela več energije, napišem kak recept.


Če pa bi zgolj radi probali okus, pa se vam res ne ljubi ničesar delat, lahko seveda zgolj naročite moje bombice, ki so narejene iz 70% temne čokolade (Cacao Berry Fleru de cao), v njih pa so penice, narejene iz bučinega pireja, mešanice začimb, sladkorja, glukoznega sirupa in želatine.73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page