top of page
Search
  • Petra

Ponudba za januar 2021 (preživeli smo 2020, yay!)

Updated: Jan 19, 2021

Srečnega in zdravega in veselega in debelega. Ampak predvsem zdravega, ker zdaj tudi vsi mlajši od 80 brez ironije lahko rečemo: dokler je zdravje, je vse, ne?

Ampak tukaj niste za to, da bi brali moje notranje monologe, ampak, ker vas zanima kaj vam ta mesec pripravljam.


Odgovor je ... ne kaj dosti. Ta mesec bom izdelovala zgolj bombice za vročo čokolado, ki sem jih sicer mislila imeti v ponudbi zgolj decembra, pa jih imate vsi veliko raje, kot sem pričakovala. Tudi samostojno ponudbo penic bom pripravila in morda razširila njihovo ponudbo z drugimi okusi, kot so sadne penice in penice z whiskeyem/rumom/... (ampak tega ne obljubim, ker sem svoj dopust vzela 100% resno in nisem nič eksperimentirala v kuhinji).

Če bo vse po sreči jih bom imela že naslednji teden - od 10. naprej (če bo vse po sreči = če mi gospod Nemec dovolj hitro pošlje tonka sladkor in blond čokolado).

Prav tako sem na voljo za kakršnekoli sladice po naročilu (torte, pavlove, cakepopse, ...).


Pralinejev pa žal ne morem ponuditi, ker moj britanski go to proizvajalec embalaže še nima nove zaloge, meni pa še ni uspelo najt drugega ponudnika, ki bi mi bil povšeči (kriterij: večina proizvodnje je v Evropi, pri njem lahko naročim manj kot 100 škatel ene velikosti in le to so lepe. Moji Angleži imajo pa še vsaj 70% reciklirano plastiko in so družinsko podjetje, tako da res z veseljem naročam pri njih). Hvalabogu brexit še ni zakompliciral zadev in upajmo da bo tako tudi ostalo.


Se bom pa v tem času posvečala drugim stvarem, kot je izobraževanje (privoščila sem si ena-na-ena posvet z enim finim švedskim chefom, dobila knjigo o fotografiranju hrane, obnoviti morem svoje znanje o sladkorjih in njihovi uporabi, ...), pisanju poučnih in zanimivih prispevkov za tale blog (lahko mi kam javite, če vas kaka tema zanima) in predvsem ... pripravam na Valentinovo, ki se ga pune veselim.


Oh in kupila sem si tiskalnik, poseben papir in barve za tisk na čokolado. Kar je pravzaprav stvar, zaradi katere sem se takrat davnega leta 2015 v Londonu zaljubila v delanje s čokolado. Ker lahko tako združim svojo strast do oblikovanja vzorcev in delanja dobrih stvari. Tako da bom veliko svojega časa namenjala temu, da ugotovim kam točno ga naj dam in kak točno že funkcionira vse skupaj :)
61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page