top of page
Search
  • Petra

Oke


Okej prijatelji, čas je za zgodbo.


Prvi del


Njen prvi del se začne, ko je Petra relativno majhna. Petra rada bere pravljice in kasneje ji k srcu še posebej prirastejo ljudske praviljce, ker so … weird AF. Na neki točki za neko nagrado dobi knjigo »V deveti deželi: sto slovenskih pravljic iz naših dni«. Veliko je variacij na temo hudiča in roparjev in treh bratov in neumnih grofov in iznajdljivih kmetov in belih kačic, ampak še posebej se ji vtisne v spomin pravljica št. 33 z naslovom »Fant, ki ni znal najti dekleta«.

Naj jo na kratko obnovim: Neka vdova je mela sina, ki je bil že star in še zmeraj neporočen, in očitno ji je šel na živce, zato mu svetuje, naj si najde ženo. Pove mu, da bo najboljše, če gre v nedeljo k cerkvi (tam so najboljše babe) in naj: »Vrži oči po dekletih, se ti bo že katera nasmehnila.« Fant je vzel mamin nasvet resno, vzel britev, šel do sosedovih ovc, nabasal oke v žep in šel v nedeljo k maši ob desetih, ker takrat grejo mladi tja. Po maši je hitro šel na dvorišče in začel obmetavati mladenke z okami, vendar so se te, začuda, vstrašle in pobegnile. Citat: »Le ena dekle se je obotavljala, se mu nasmihala in ga pred cerkvijo čakala. Ta je bila taka, njemu enaka.«


Srednji del


Petra raste in ker je tak naučena iz pravljic in pop kulture je ves čas zaljubljena. Nesrečno. Petra je malo čudna in fantje se ne zanimajo za njo. V času ko se »obične punce« ukvarjajo z lupčkanjem, makeupom in oblekami, Petra bere znanstveno fantastiko in razvija svoj nenavaden smisel za humor. Še posebej ji k srcu prirastejo puni (besedne igre), sploh taki obupni slabi in res neumni vici (Kaka je razlika med letalom in mostom? Letalo lahko leti pod mostom, mosta pa ne moreš na kruh namazat. To mi je še vedno pune smešno, ne morem si pomagat). Zgodi se tudi puberteta, Petra je fantom zdaj kul. Potem se zgodi en kup stvari in na koncu tega kupa je Petra v Mariboru, sveže iz Londona in počasi si mora čisto na novo zgraditi življenje in sama sebe.


Zadnji del


Potem sem na Tinderju. Tinder je fajn. Na njem sem dobila skoraj več priporočil za res dobre slabe filme (Showgirls! Še zdaj ne vem kak sem rabla 30 let da sem ga našla) kot dobrih zmenkov (nah, vbistvu sem se mela tui kr vrei). Skoraj nikoli nisem svajpnila desno na ljudeh v radiusu 10 km, ampak potem se je pojavil fant, ki je redno obiskoval kvize, ki jih soustvarjam in jbg, vedla sem da se boma mela vsaj kaj za menit. Šla sma na 5 zmenkov. Mela sma se marsikaj za menit, očitno, drugače ne bi. Ampak razmak med zmenki je bil velik in velikokrat sem se spraševala, če je sploh zainteresiran in če sem jaz, ker sej vete, jaz sem samostojna punca, kdo te rabi zvezo, če je fajn bit svobodna pa samska. Potem pa sma se enkrat menla o tem kaj boma jedla za malco. In je rekel:

»Danes bom mogoče orado. Taki dan je za oradno priložnost.«. In jaz sem vedla, čeprav še ne čisto zavestno, ampak ne povsem podzavestno, da sem našla pravega hepana za sebe. Takega sebi enakega.



Epilog


Ker je meni v zvezi izjemno pomembno, da ima moj partner kompatibilen (fukjen) smisel za humor, se mi je zdelo, da bi blo pune smešno, če bi za Valentinovo pripravla nek paket, ki bi si ga lahko podarjali ljudje, kot sem jaz. Nimam pojma, če si ga kdo res želi, zato je trenutno bolj kot ne konceptualen. Ampak če vas zanima: v njem sta dve bombici za vročo čokolado v obliki oke (temna čokolada z jagodnimi penicami), 3 pralineji po izbiri in takale a6 kartica (ki zaenkrat obstaja zgolj v računalniku, ker nimam barvnega printerja za kaj drugega kot čokolado:)). Četudi sem se trudla najt neke besedne zveze, ki bi bile spolno nevtralne, mi to ni ratalo, tak da če naročite mi pač povejte kako se indetificirate in kako se identificira vaša simpatija in bom prilagodila:) Za paket vam zaračunam 15€. Če mi pa obljubite, da bote oke ven vzeli in jih fizično vrgli na osebo, ki vam je vešč, pa mogoče dobite popust :D





141 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page